štvrtok , 28 januára 2021
Home / Recepty / Chutné obedy / Jedinečné bryndzové halušky

Jedinečné bryndzové halušky

Je to naše tradičné slovenské jedlo… Je výborné. Obľúbené. Jednoduché. Takéto indície môžu patriť naozaj len bryndzovým haluškám! Existujú Slováci, ktorí ich doteraz nevyskúšali. A to je chyba. 🙂 Raz ich ochutnáte a zostanú už vo vašom jedálničku…

SUROVINY NA 6 PORCIÍ:

  • 1 kg zemiaky
  • 250 g polohrubá múka
  • 1 PL soľ
  • 250 g bryndza
  • 1  kyslá smotana
  • 500 g oravská slanina

Ako budeme postupovať?

Očistíme zemiaky a nastrúhame ich na jemno. Ak zemiaky pustia šťavu, nevylievame, pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a poriadne premiešame. Priamo z lopárika ich „nahádžeme“ do hrnca s vriacou osolenou vodou. Halušky varíme, až kým nevyplávajú na povrch. Halušky nepreplachujeme, necedíme. Kyslú smotanu zmiešame s bryndzou, po prípade pridáme troška vody, v ktorej sa halušky varili. Následne všetko spolu zmiešame. Prerastenú slaninku opečieme a spolu s výpekom pridáme do halušiek.

Dobrú chuť!

 

Komentáre

komentáre