Neviete, čo navariť? Jedlo, ktoré môže byť aj sladkou pochúťkou na raňajky, bežným obedom, alebo olovrantom, či dezertom. Nadýchané a jemné palacinky, ktoré sa nelepia a netrhajú.
Čo potrebujeme?
- 300 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 200 g vody
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 2 ČL kryštalového cukru
- štipka soli
Ako postupujeme?
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, aby vzniklo hladké cesto, ktoré necháme aspoň 15 minút postáť. Palacinky opekáme na rozohriatej panvici potretej olejom z každej strany. Hotovú dobrotu môžeme naplniť tvarohom, džemom, nutelou, arašidovým maslom, pudingom alebo penovými jogurtami. Nakoniec krásne dozdobíme ovocím a hor sa do jedenia 🙂
zdroj: IG cucinare_con_lucia