Snáď sa zhodneme na tom, že vyhadzovať jedlo sa väčšine z nás protiví. Je to neekologické, neefektívne a čo tie deti v Afrike, ako sa hovorilo ešte za našich detských čias?! Veru, častou motiváciou, aby sme dojedli chlebík s nátierkou, bol práve tlak na naše emócie a predstava, že my máme niečo, čo si nevážime a iní by za to dali neviem čo.
Tak či onak, ozaj nie je správne plytvať jedlom. Problémom však často býva, že nevieme vymyslieť, čo so zvyšnými potravinami, aké jedlo z nich narýchlo ukuchtiť?
Našťastie, prichádza inšpirácia od Lucie Grigovej, autorky blogu Do poslednej omrvinky, ktorá má bohaté skúsenosti, ako užitočne a chutne naložiť so zvyškami.
Kuchyňa, v ktorej sa jedlo nevyhadzuJE
Lucia vie, ako na to. A so svojím dlhoročným „know how“ sa veľkoryso podelí aj s nami ostatnými. Skúseným aj začínajúcim gazdinkám radí, aby boli pripravené. Dobré je mať svoje overené recepty (alebo sa inšpirovať tými jej), ktoré vždy zaberú, nevyžadujú si zdĺhavú prípravu, a najmä sa zjedia!
V knižke Nevyhadzujem!, ktorá jej aktuálne vychádza a je plná nádherných foto receptov, prináša množstvo skvelých tipov, s ktorými to konečne zvládne každá/každý z nás. Dokážeme variť aj zo zvyškov či úplne bez zvyškov a už nikdy jedlo nevyhadzovať!
Napríklad z kuraciny, čo zvýšila z nedeľného obeda, urobíte skvelú nátierku a z nedojedenej ryže vykúzlite úžasný dezert. Neveríte?
Lucia to má odskúšané. Odkedy má svoj plán, nevyhadzuje, ale JE!
zdroj: Albatrosmedia
Som mama, rada píšem a málokedy veci stíham tak, ako by som chcela… Nevadí, aj taký je život mamy. 🙂
O to viac sa teším, že sa s Vami na našej stránke vsetkopremamu.sk môžem deliť o svoje pocity, názory, skúsenosti a prinášať Vám zaujímavé informácie a novinky nielen zo sveta materstva.