utorok , 10 decembra 2024
Home / Recepty / Dezerty a koláče / Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Naozaj chutné, výborné, nafúknuté, teplé, čokoládové a hlavne rýchle. Suflé. Ak máte po ruke šikovné malé zapekacie misky alebo šálky, vyskúšajte tento recept.

Čo k nemu potrebujeme?

  • 120 g čokolády na varenie,
  • 50 g masla,
  • 50 g hladkej múky,
  • 300 ml mlieka,
  • 50 g kryštálového cukru,
  • 3 žĺtky,
  • 3 bielky,
  • maslo na vymazanie formičiek/misiek.

Ako postupujeme?

Maslo rozpustíme v hrnci, prisypeme múku a necháme troška speniť. Prilejeme mlieko, trocha povaríme a ešte pridáme čokoládu (môže byť aj dopredu roztopená) a polovicu cukru. Premiešame, už ďalej nevaríme. Žĺtky rozšľaháme a pridáme do uvarenej masy. Nakoniec vyšľaháme aj bielky so zvyšným cukrom a pomaly pridáme do čokoládovej masy. Vznikne nám pena, ktorú nalejeme do zapekacích misiek. Pečieme pri 175 st.C. približne 30 minút. Kto má rád šľahačku, môže si ich dodatočné po upečení dozdobiť.

Komentáre

komentáre