Skúšali ste niekedy pečený čaj? Že nie? Možno práve teraz je ten čas, aby ste pred Vianocami vyskúšali aj tento recept.
Budete potrebovať:
- veľký hlboký plech, jabĺčka, hrušky, citrón, limetku, pomaranč, mrazené ovocie – maliny, ostružiny, ríbezle – čo vám ostalo v mrazničke po lete, asi 1 kg kryštálového cukru, celú škoricu
Ako budete postupovať?
Jabĺčka, hrušky nakrájate na mesiačiky, citrusy na plátky, z jedného citróna vytlačíte šťavu, pridáte drobné ovocie, môžete pridať aj trocha rumu, alebo iného destilátu. Posypete všetko cukrom a dáme do trúby piecť na 180 stupňov a čas závisí od ovocia. Ak pocítite lahodnú vôňu pečeného ovocia, vyberiete plech opatrne, je tam veľa šťavy a plníte do pohárov.
Počas studených zimných dní je to ideálne ako čaj na zahriatie-ovocie zalejeme horúcou vodou a po vypití ovocie zjete 🙂 Prípadne použijete aj do koláču…
Dobrú chuť.
Ďakujeme našej čitateľke Alicke Bašnákovej, ktorá priniesla aj ochutnávku 🙂
foto: Alica B.