Krtkova torta je lákadlom pre mnohých a pre mnohých je aj jedným zo symbolov detstva.
Keďže ide o nadčasovú tortu, niet divu, že sa nápady na experimenty s ňou len tak sypú.
Jeden z týchto nápadov, ktoré by mali symbol Krtkovej torty oživiť, priniesla aj Rimka, a tak tu máme recept na Krtkový cheesecake. Vyskúšate? 🙂
Čo potrebujeme?
24 cm forma
Na cesto potrebujeme:
5 vajíčok
2/3 balenia kypriaceho prášku
110 g práškového cukru
1 balík čokoládového pudingu
30 g kakaa
Postup:
Všetky suroviny zmiešajte mixérom a nalejte do olejom vymastenej formy na tortu (môžete dať aj papier na pečenie). Dajte piecť na 180° na cca 30 minút – ale treba pichnúť do stredu cesta – ak bude palička suchá, až vtedy je koláčik hotový. A pozor, nech ho nepripálite, preto priebežne kontrolujte! Keď sa vám korpus upečie, nechajte vychladnúť a následne zrežte časť, ktorú si pomrvíte a použijete neskôr na dozdobenie.
A čo krém?
500 g mascarpone
250 g jemný tvaroh
200 g kyslá smotana
170 g cukru
vanilka – 1 balenie vanilkový cukor alebo pasta
5-6 banánov
Postup:
Na korpus poukladajte banány a na to pridajte krém, ktorý si pripravíte zmiešaním všetkých surovín. Nakoniec posypte zvyškom korpusu, ktorý ste si predtým nadrobili. Nechajte v chladničke stuhnúť najmenej 4 hodinky a môžete ochutnávať.
Dobrú chuť. 🙂
zdroj: Facebook/Rimka
To máte tak. Rada píšem, rada premýšľam, rada sa informujem, rada sa zhováram o všetkom možnom… A ešte radšej toto všetko posúvam ďalej. :). A čo je najdôležitejšie pre mňa, napriek tomu, že nie som ešte mamina, chcem ubezpečiť všetky mamičky, ktoré k nám prídu na “návštevu” webu, že sú skvelé a pre svoje deti to najlepšie a že napriek zodpovednosti, ktorá z materstva plynie, netreba zabúdať na humor a nadhľad. Predsa sa jedna matka nescvokne 🙂