Recepty našich babičiek sú overené časom a skúsenosťami. Aj preto ich len tak neprekonáme, ak vôbec. Ale ako vraví moja babka, aj ony – babičky, kedysi len začínali.
To nám však nebráni v tom ich recepty skúšať, možno aj dopĺňať. Je to náš vlastný návrat do detstva. Všetky máme svoje vlastné rodinné kulinárske tajomstvá, a to platí aj pri medovníkoch. Tento recept mám konkrétne ja od tej svojej.
Čo budeme potrebovať
80 dkg hladkej múky
30 dkg práškového cukru
10 dkg Palmarínu (Hery)
4 celé vajcia
5 lyžíc medu
1 lyžička sódy bikarbóny
trošku mletej škorice
Postup
Všetko spolu zmiešame, necháme 2 hodiny odstáť v chladničke a potom už len vykrajujeme. Potrieme vajíčkom, ak máme vo zvyku, tak do stredu každého medovníka dáme vlašský oriešok a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Upečieme do zlatista, necháme vychladnúť a odložíme z dosahu maškrtníkov, nech nám vydržia do Vianoc. 🙂
foto: Pixabay
To máte tak. Rada píšem, rada premýšľam, rada sa informujem, rada sa zhováram o všetkom možnom… A ešte radšej toto všetko posúvam ďalej. :). A čo je najdôležitejšie pre mňa, napriek tomu, že nie som ešte mamina, chcem ubezpečiť všetky mamičky, ktoré k nám prídu na “návštevu” webu, že sú skvelé a pre svoje deti to najlepšie a že napriek zodpovednosti, ktorá z materstva plynie, netreba zabúdať na humor a nadhľad. Predsa sa jedna matka nescvokne 🙂