Foodblogerstvo zažíva v dnešnej dobe doslova prevrat. Niečo ako módne blogerstvo. 🙂
Jedlo ako umenie
Vďaka mnohým známym sa dostávam k zaujímavým ľuďom, ktorí niečo tvoria, vyrábajú, či len jednoducho žijú inak, ako je bežné. Takto náhodne som sa dostala aj ku Klaudii Rimarčíkovej, ktorá pochádza z Košíc, má 22 rokov, je veselá, priateľská, ale najmä, to, čo robí s jedlom, je umenie, na ktorom si možno oči vyočiť. Na Facebooku funguje pod menom Ooh my food a ja som sa s ňou spojila, aby som sa vlastne niečo dozvedela a najmä, aby som získala nejaký špeciálny recept, nech môžeme tvoriť a aj si pochutiť. 🙂














Recepty si píšem väčšinou po tom, ako si recept vymyslím a urobím



Do každého smoothie pridávam banán. Nie, že by to bez neho nešlo, ale jednoducho na mojom Instagrame nenájdete smoothie bez banánu, to už používam ako taký základ. Ale zbožňujem chia semienka, lesné plody či jahody, pretože tie dozdobia hádam každé jedlo od smoothie cez ovsené kaše až po cheesecake.
A ešte milujem javorový sirup!
Prečítajte si aj: Blackk Diamond
5. Najbľúbenejší cheesecake, či smoothie? 🙂
Samozrejme. Na smoothie mám obľúbený recept – mangové smoothie. Recept je taký jednoduchý, že to až nie je recept hádam. Rozmixujem banán, mango, med a ozdobím to čučoriedkami, kockami manga, chia semienkami a kokosom.



Recept na Cheescake od Klaudinky:
Suroviny:
170 g maslových sušienok
70 g masla
500 g mascarpone
3 vajcia
100 g práškového cukru
2 lyžice citrónovej šťavy
1 vanilkový cukor / lyžička vanilkového extraktu ( nemusí byť)
1 lyžička červeného farbiva
Postup :
1.Sušienky si rozmixujeme na jemno v mixéri alebo v sáčku rozdrvíme valčekom. Pridáme roztopené maslo a zmiešame.
2. Sušienkovú zmes nasypeme na dno tortovej formy, ktorú si pred tým vyložíme papierom na pečenie a dlaňami zmes pritlačíme. Môžete si pomôcť lyžičkou alebo pohárom. Na okrajoch trochu zmes dvihneme po bokoch. Pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 10 minút.
3.Medzitým si pripravíme krém. Ručne zmiešame mascarpone s cukrom. Potom postupne pridávame vajcia a miešame. Na koniec dochutíme citrónovou šťavou a vanilkou.
4. Keď sa nám sušienková zmes upečie, necháme ju trochu vychladnúť. Krém potom nalejeme na vychladnutý korpus a pečieme v rúre pri 160 stupňoch približne hodinu.
Tip.: pre dobrý výsledok vložíme pod formu na spodní rošt pekáč naplnený s vodou.
5. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť, ideálne celú noc.
Môžete si ho dozdobiť polevou, ovocím, orieškami alebo džemom. Ja som tentokrát zvolila jahody a nastrúhanú tmavú čokoládu.
Klaudinke veľmi ďakujem, želám veľa úspechov a už sa teším, čo sa zasa od nej naučím a vyskúšam! :). Snáď o nej ešte budeme čítať aj u nás, možno aj s ďalšími receptami. 🙂
zdroj: Klaudia Rimarčíková, osobný archív + Facebook (Ooh my food)
To máte tak. Rada píšem, rada premýšľam, rada sa informujem, rada sa zhováram o všetkom možnom… A ešte radšej toto všetko posúvam ďalej. :). A čo je najdôležitejšie pre mňa, napriek tomu, že nie som ešte mamina, chcem ubezpečiť všetky mamičky, ktoré k nám prídu na “návštevu” webu, že sú skvelé a pre svoje deti to najlepšie a že napriek zodpovednosti, ktorá z materstva plynie, netreba zabúdať na humor a nadhľad. Predsa sa jedna matka nescvokne 🙂