sobota , 17 apríla 2021
Home / Recepty / Chuťovky / Extra orechové kolieska podľa Angie

Extra orechové kolieska podľa Angie

Ani sme sa nenazdali a už nám Advent pomaly klope na dvere. Je to tak, je pred nami prvá adventná nedeľa a s tým súvisiace vianočné pečenie.

Ste naň pripravené? A na čo, okrem overených medovníkov, si trúfate? Vyskúšate aj nové recepty? 

Už to viac orechovo nejde

Ako inšpiráciu vám prinášame Angie – známu pekárku, ktorá na sociálnych sieťach vystupuje pod pseudonymom Angie bakes (pred 4 rokmi sme s ňou hodili aj pár slov, môžete sa usadiť a čo – to sa od nej dozvedieť. 🙂

Angie: “Sny sú na to, aby sa plnili”

Preto sa rozhodla podeliť sa o pár nápadov na predvianočné pečenie, ktoré máte šancu vyskúšať aj vy.

Ide o Extra orechové kolieska od Angie, ktoré si môžete vyskúšať pokojne už najbližší víkend a ako sa vraví, fantázii sa medze nekladú. 🙂 Orechy a Vianoce sú skrátka istota.

Čo potrebujeme…

Cesto:

200 g hladkej múky

130 g masla

50 g práškového cukru

60 g mletých orechov

1 malé vajíčko

Plnka:

50 g masla

50-60 g práškového cukru

120 g mletých orechov

2 lyžice marhuľového džemu

1 lyžica rumu

Postup:

“Všetky ingrediencie na cesto si dáme do misy a rukou poriadne spracujeme. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme minimálne na 3 hodiny do chladničky (raz som s ním pracovala až na druhý deň a bolo to ešte lepšie). Rúru vyhrejeme na 170 stupňov, plechy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech. Pečieme cca 13 minút, alebo kým jemne zozlatnú. Necháme vychladnúť.

Na krém si vyšľaháme dané ingrediencie a naplníme ním zdobiaci sáčok. Krém nanášame na jedno koliesko a prikryjeme druhým. Malú bodku krému dáme aj na vrchné koliesko a natlačíme naň celý orech. Skladujeme v chlade – kľudne si kolieska pripravte dopredu a naplňte ich až deň pred podávaním, nech sa chute spoja.”(www.angiebakes.com)

Vyzerajú krásne, lákavo a najmä chutne, tak veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť. 🙂

foto/zdroj: Pixabay/Angie bakes Facebook

Komentáre

komentáre