Ak aj vy alebo niekto z vášho okolia trpíte intoleranciou na lepok, no radi maškrtíte, nevešajte hlavu, máme pre vás recept na dezert, ktorý si s pokojným svedomím i žalúdkom môžete dať aj vy. Zaručene si však na ňom pochutia aj “bezlepkoví” jedáci. 🙂
Korpus:
- 4 vajíčka – bielka a žĺtka oddelene
- 100g práškového cukru
- 2 PL kakaa
- štipka soli
- maslo na potretie papiera na pečenie
Krém:
- pol kelímka smotany na šľahanie (môžete aj celý, záleží podľa chuti)
- 2 lyžice práškového cukru
- stužovač
- 5 lyžíc mandľoveho orieškového masla alebo roztopenú čokoládu
- višne
Postup: Žĺtka rozmiešame metličkou s cukrom. Pridáme cez sitko kakao a zmiešame. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do peny a jemne zamiešame do žĺtkového krému. Hneď rozlejeme rovnomerne na papierom vystlaný plech (papier potrieme maslom). Dáme prudko opiecť na 5-6 minút pri 200°. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu s cukrom na šľahačku a pridáme stužovač. Keď sa nám korpus upečie, necháme schladiť, potrieme ho orieškovým maslom, na to dáme šľahačku a posypeme nakrájanými višňami. Zrolujeme a zabalíme do fólie a dáme na pár hodín do chladničky. A podávame.
Mňamky-mňam. 🙂
zdroj: Ooh my food
To máte tak. Rada píšem, rada premýšľam, rada sa informujem, rada sa zhováram o všetkom možnom… A ešte radšej toto všetko posúvam ďalej. :). A čo je najdôležitejšie pre mňa, napriek tomu, že nie som ešte mamina, chcem ubezpečiť všetky mamičky, ktoré k nám prídu na “návštevu” webu, že sú skvelé a pre svoje deti to najlepšie a že napriek zodpovednosti, ktorá z materstva plynie, netreba zabúdať na humor a nadhľad. Predsa sa jedna matka nescvokne 🙂