pondelok , 18 november 2019
Home / Zaujímavosti / Rozhovory / Angie: “Sny sú na to, aby sa plnili”

Angie: “Sny sú na to, aby sa plnili”

Aj vy ste už počuli o pekárke Angie (Angie bakes)? Mladá kočka, ktorá berie pečenie ako zábavu, relax a popritom vymýšľa sama recepty, ktoré neskôr nielen praktizuje, ale dokonca už aj vydáva vo svojej knižnej prvotine s názvom Sladko, ľahko a s láskou. 🙂

Nám trošku priblížila nielen pozadie svojej knihy, ale aj to, kto a čo ju väčšinou inšpiruje a ako sa jej najlepšie vymýšľajú nové recepty.

1.  Hneď na začiatok: Blahoželám ku knihe. Ako dlho vznikala?

Ďakujem veľmi pekne. Myšlienka na knihu vznikla už dávno, myslím, že každý foodbloger sníva o vlastnej knihe a som veľmi šťastná, že mne sa to podarilo zrealizovať. Ponuku na vydanie knihy som dostala približne pred rokom, ale reálne sme na nej začali pracovať začiatkom marca a trvalo to približne dva mesiace. Za jeden deň som piekla aj desať druhov, na druhý deň sa to všetko fotilo a popritom sme fotili ešte moodové fotky, takže naozaj to bola makačka. Ale stálo to za to! No a v júni už knižka uzrela svetlo sveta.

2.  Ako sa také mladé žieňa dostalo, povedzme, že už k profesionálnemu pečeniu / vareniu?

Ja by som sa určite nenazývala profesionálnou cukrárkou, od toho mám ďaleko a taktiež som to nikdy neštudovala. Je to len moja láska, vášeň, oddych a radosť. Dostala som sa k tomu, keď som bola malá a neskôr som zbierala recepty (milión receptov a kníh a časopisov, doslova). Začala som piecť, ale naozaj som skoro nič nevedela, takže to išlo systémom pokus-omyl. Veľakrát som niečo pripálila, pokazila, želatína sa mi nepodarila, celá palacinková torta sa mi zošmykla zo stojanu na zem, ale nikdy ma to neodradilo a vždy som skúšala ďalej, až sa dostavili prvé krásne výtvory, a tak som založila svoj blog. Fotky ešte zo začiatku neboli také krásne, ale myslím, že rokmi sa to len a len zlepšuje.

3.  Kto vás zo začiatku inšpiroval? Mali ste už na začiatku nejaké vzory? Alebo ste šli na to spôsobom: Vyskúšam, uvidím?

Inšpirovala ma moja babka, pretože vždy veľa piekla a my sme jej pomáhali, či už ťahaním štrúdle alebo plnením rôznych košíčkov. Neskôr, keď som sama začala piecť, som skúšala rôzne recepty, ale nie vždy sa mi podarili presne tak ako na obrázkoch a vtedy som si povedala, že radšej budem kombinovať a skúšať podľa svojho uváženia.

4.  Kde, respektíve podľa čoho vymýšľate recepty? Je to podľa sezóny, nálady?

Väčšinou mám nejakú predstavu, ako by mal budúci koláč alebo dezert vyzerať a potom sa ho snažím nakombinovať z rôznych receptov, ktoré mám doma a prispôsobím ho k danej sezóne. Niekedy oprášim babkin starý zošit s receptami a hľadám inšpiráciu tam.

5.  Pečenie je umenie. Najmä vtedy, ak ho človek berie vážnejšie, než len typické sobotňajšie pečenie pre rodinu. Určite sa pri ňom viete vyblázniť. Máte nejakú „bláznivejšiu“ či neobvyklú spomienku na nejaké neobvyklé pečenie?

Ja si každé pečenie užívam, zapnem si k tomu nejakú hudbu a aj 5 hodín strávim v kuchyni. Bláznivé pečenia prežívam so synovcom, ktorý mi rád pomáha. Raz sme spolu piekli tortu a keď už bol celý korpus upečený, tak si ho zdvihol k tváričke a odhryzol presne zo stredu… Tak sme piekli nový. Taktiež mám jednu 16-ročnú fanúšičku, ktorá už je moja kamarátka a veľmi chcela piecť, ale nemohla skúšať doma až tak často, tak chodievala ku mne a spolu sme piekli. 🙂

6.  Chodia vám aj nejaké nápady od iných ľudí ?

Nápady od iných mi nechodia veľmi často, ale sem-tam mi niekto pošle link na nejaký zahraničný video recept s tým, že to by sa mi na blog celkom hodilo.

7.  Podľa čoho ste vyberali recepty  do vašej knižnej prvotiny? Sú tam recepty už predtým odskúšané, či skôr recepty, ktoré boli vymýšľané súbežne s písaním knihy?

V knihe sa nachádza 80 úplne nových receptov a 80 receptov, ktoré sú už na mojom blogu. Hlavne som sa riadila tým, že ak by to nebola moja kniha a chcela by som si ju kúpiť, aké recepty by som v nej najviac chcela? Takže je tam naozaj mix všetkého možného, nenáročné dezerty, torty, zdravé recepty, kysnuté koláče, klasické aj vianočné recepty. 3/4 nových receptov som mala premyslených dopredu, ale počas pečenia som veľakrát menila suroviny aj celkový vzhľad koláča.

8.  Máte nejaké parametre toho, čo všetko musí koláč v sebe mať? Stáva sa vám, že už dopredu viete, čo od neho očakávate, či sa skôr nechávate prekvapiť, čo celý proces tvorby prinesie?

Hlavne musí byť sladký. 🙂 Väčšinou mám nejakú predstavu, ale veľakrát sa stane, že finálny výtvor vyzerá napokon úplne inak.

9.  Kto býva vaším „skúšobným človekom“ pre Vaše výtvory?

Všetci okolo mňa – rodina, priatelia, susedia. Môj priateľ mi nikdy nezabudne pripomenúť, že keď sme sa stretli, tak bol úplne vyšportovaný bez gramu tuku navyše a po neustálom testovaní každého koláča, čo upečiem, je od toho dokonalého stavu už dosť vzdialený. 🙂

10.  Bude podľa Vás niekedy v budúcnosti aj ďalší knižný súhrn vašich receptov? 🙂

To neviem zatiaľ povedať, momentálne sa ešte stále veľmi teším (a stále neverím) z prvej knižky, ale ak by bola taká možnosť, tak prečo nie. Sny sú predsa na to, aby sa plnili.

Ďakujeme za rozhovor  a želáme veľa ďalších úspechov.

zdroj: Angie bakes/Facebook

To máte tak. Rada píšem, rada premýšľam, rada sa informujem, rada sa zhováram o všetkom možnom… A ešte radšej toto všetko posúvam ďalej. :). A čo je najdôležitejšie pre mňa, napriek tomu, že nie som ešte mamina, chcem ubezpečiť všetky mamičk, ktoré k nám prídu na “návštevu” webu, že sú skvelé a pre svoje deti to najlepšie a že napriek zodpovednosti, ktorá z materstva plynie, netreba zabúdať na humor a nadhľad. Predsa sa jedna matka nescvokne 🙂

Komentáre

komentáre