nedeľa , 22 júl 2018
Home / Dieťa / Aktivity / Všetko o výrobe slizu na hranie

Všetko o výrobe slizu na hranie

Už ste videli túto novú knižku? Volá sa Sliz a obsahuje viac ako 30 receptov na pružný, lepkavý, voňavý aj smradľavý, farebný, svetielkujúci či priesvitný sliz…

Ten si môže každý vyrobiť sám doma, navyše z bezpečných a ľahko dostupných surovín. Ako na to?

Všetko, čo potrebujú vaše deti na prípravu perfektného slizu

Takmer vždy potrebujete misky, odmerky, priesvitné lepidlo, PVA lepidlo, varešku a stierku. Ďalej kukuričný škrob, jedlú sódu, očný roztok, penu na holenie. Na rôzne varianty slizov si ešte zaobstarajte potravinárske farbivá, trblietky (glitre), trblietkové lepidlo, plastové koráliky, kamienky a brmbolčeky. Zídu sa aj prstové a plagátové farby, prípadne pohyblivé oči.

Fantázii sa skrátka medze nekladú – či už ide o prípravu ohromnej sopečnej erupcie, jedlého čokoládového alebo nechutného sopľavého slizu. Vďaka jednoduchým postupom a fotografiám dokáže vyčarovať sliz každý – ani na to nemusí navštevovať Slizolin!

Recepty na sliz

V knihe Sliz nájdete recept napríklad na Brmbolcový sliz. Je z priesvitného lepidla + teplá voda, jedlá sóda a očný roztok. Do hotového slizu sa vsypú brmbolce, ktoré ho perfektne oživia. Môžete použiť aj plastové štvorčeky, písmenká, čokoľvek malé a dostanete originálny sliz.

Veľmi sa nám páči Hviezdičkový sliz, ktorý sa opäť skladá z jedlej sódy, teplej vody, priesvitného lepidla, očného roztoku, hviezdicových konfiet, k tomu neónové fialové trblietky a hviezdičkové trblietky. Takýto sliz je ideálny na narodeniny, keď namiesto hviezdičiek môžete použiť číslice – podľa počtu rokov.
Decká aj tínedžeri doslova šalejú po najrozličnejších slizoch. Najčastejšie sú to nejedlé, ale v knižke nájdete aj pár jedlých a jeden jedlý čokoládový sliz si môžete urobiť podľa tohto receptu.

V knižke Sliz nájdete aj pár tipov, ako sa o sliz treba starať, aby nevyschol. Aby ostal čistý a slizký. Čo robiť, keď je priveľmi lepkavý, alebo sa trhá a nenaťahuje?

zdroj: Bux

Komentáre

komentáre