štvrtok , 16 august 2018
Home / Recepty / Chuťovky / Bezlepková višňová roláda podľa Ooh my food

Bezlepková višňová roláda podľa Ooh my food

Ak aj vy alebo niekto z vášho okolia trpíte intoleranciou na lepok, no radi maškrtíte, nevešajte hlavu, máme pre vás recept na dezert, ktorý si s pokojným svedomím i žalúdkom môžete dať aj vy. Zaručene si však na ňom pochutia aj „bezlepkoví“ jedáci. 🙂

Korpus:

  • 4 vajíčka – bielka a žĺtka oddelene
  • 100g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • štipka soli
  • maslo na potretie papiera na pečenie

Krém:

  • pol kelímka smotany na šľahanie (môžete aj celý, záleží podľa chuti)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • stužovač
  • 5 lyžíc mandľoveho orieškového masla alebo roztopenú čokoládu
  • višne

Postup: Žĺtka rozmiešame metličkou s cukrom. Pridáme cez sitko kakao a zmiešame. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do peny a jemne zamiešame do žĺtkového krému. Hneď rozlejeme rovnomerne na papierom vystlaný plech (papier potrieme maslom). Dáme prudko opiecť na 5-6 minút pri 200°. Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu s cukrom na šľahačku a pridáme stužovač. Keď sa nám korpus upečie, necháme schladiť, potrieme ho orieškovým maslom, na to dáme šľahačku a posypeme nakrájanými višňami. Zrolujeme a zabalíme do fólie a dáme na pár hodín do chladničky. A podávame.

Mňamky-mňam. 🙂

zdroj: Ooh my food

To máte tak. Rada píšem, rada premýšľam, rada sa informujem, rada sa zhováram o všetkom možnom… A ešte radšej toto všetko posúvam ďalej. :). A čo je najdôležitejšie pre mňa, napriek tomu, že nie som ešte mamina, chcem ubezpečiť všetky mamičk, ktoré k nám prídu na „návštevu“ webu, že sú skvelé a pre svoje deti to najlepšie a že napriek zodpovednosti, ktorá z materstva plynie, netreba zabúdať na humor a nadhľad. Predsa sa jedna matka nescvokne 🙂

Komentáre

komentáre